“Uztaisīts kārtējais moku ceļš.” IT jomas līderis Bergs par nodokļu reformu

Kadrs no video

Elektronikas un IT jomas uzņēmējs, AS “SAF Tehnika” valdes priekšsēdētājs Normunds Bergs “Rīga TV24” raidījumā “Nacionālo interešu klubs” pauda, ka viņa pārstāvētā nozare kopumā priecājas par nodokļu reformu kā tādu, tomēr uzskata, ka apstiprinātais īstenošanas plāns ir liels brāķis, kas sagādās daudz problēmu.

“Argumentācija ir saistīta ar veidu, kā plānots visu uzskaitīt. Kas būs no 2. jūlija tam darbiniekam vai darbadevējam? Jāsaka, ka mēmas šausmas. Tur skaidrības nav nekādas. Ne ar pašnodarbinātajiem… sauciet, kā gribat. Mēs jau lieliski zinām, ka līdzīga reforma ar šo pašu kustīgo, neapliekamo minimumu – nu, mēs jau vienās šausmās esam. Tas, ka uzņēmēji un cilvēki skaļi nekliedz, nenozīmē, ka ir labi. Tur tāpat ir šausmas, slikti, nepareizi, grūti – ir jālabo. Tā, lai saskaitīt šos te nodokļus būtu vienkārši, ērti un visiem saprotami,” turpina Bergs.

“Diemžēl šis te jaunais regulējums ar minimālo sociālo nodokli iet to pašu nejauko, slikto ceļu, kas radīs jukas, neapmierinātību un graus ticību valsts pārvaldei un nodokļu iekasēšanai. Tādēļ man šķiet, ka būtu pareizi atlikt, bet atlikt ar domu – sakārtot – jēdzīgā veidā, kā to visu sarēķināt un iekasēt. Un šeit es esmu ārkārtīgi skeptisks. Es domāju, ka ne atliks, ne arī sakārtos. Mēs visi kliegsim, vaidēsim, mocīsimies. It kā laba mērķa vārdā būs uztaisīts kārtējais moku ceļš,” pesimistisks ir Bergs.

Pievienot komentāru